Kocaeli araç kiralama

Kocaeli araç kiralama
Tarihi ve doğal güzellikleriyle İzmit
Tarihi yapılar, Karadeniz kıyılarında deniz keyfi, lezzetli yemekler… İzmit ülkemizin önemli sanayi merkezlerinden biri olsa da gezginlere saklı pek çok güzellik sunuyor. Şehri keşfetmek için yapılması gerekense bir araba kiralamak. İzmit’te araç kiralama işleminden sonra işinizi kolaylaştıracak bir diğer önemli unsur da İzmitlilerin önerileri. İzmit’te ne yenir, İzmit’te gezilecek yerler nerelerdir gibi sorulara İzmitlilerin verdiği cevaplar İzmit gezinizi daha keyifli kılacak. 

İzmit’te ne yenir?

Yapımı gayet basit fakat lezzeti benzersiz olan umaç çorbası sofraların vazgeçilmezlerinden biri. Ispanak, efelik ve kazayağı gibi otlarla hazırlanan ve adına mancar denen yemek de ilginizi çekebilir. İzmitlilere göre kiremitte alabalık, ev yapımı makarnalar ve çiğceli yumurtanın da mutlaka tadına bakmalısınız. Kandıra’nın meşhur manda yoğurdu ve şehirlerarası yolculukların klasiği olan pişmaniye de şehre özgü lezzetler arasında. 

İzmit’te kahvaltı mekânları

Natürköy, İzmit’teki kahvaltı mekânları arasında adı ilk anılan yerlerden biri. Şehir merkezine 28 km uzaklıktaki Sapanca’da bulunan mekân, bol çeşitli köy kahvaltısıyla güne güzel bir başlangıç için ideal bir seçim. Eşsiz bir doğayla çevrelenmiş mekândan köpüklü Türk kahvenizi içmeden ayrılmayın.
İzmitlilerin kahvaltı için bir diğer önerisi ise Altıntepe Restoran & Cafe. Manzarasıyla ilgi gören mekânın zengin açık büfe kahvaltısı çok beğeniliyor. 

İzmit’te yemek nerede yenir?

İzmitlilere kulak verip öğle yemeği için otantik bir atmosfere sahip Bizim Ev’in yolunu tutabilirsiniz. Merkeze 18 km uzaklıktaki mekânın menüsünde öne çıkan lezzetler mıhlama, ot tava ve mantı. 
Huzurlu ve doğayla iç içe bir mekân olan Saklı Bahçe Restoran, kiremitte alabalık için en doğru adreslerden biri. Mekânın kiremitte köy peyniri de alabalık öncesi lezzetli bir açılış olabilir. Çatı Restoran’ın acılı kanadı, ciğeri ve mezeleri de iştah kabartan öneriler. 
Manzara eşliğinde ete ve leziz mezelere doyabileceğiniz bir yer arıyorsanız tercihiniz Bağevi Restoran olmalı. 

İzmit’te gezilecek yerler
Şehrin Karadeniz kıyısında bulunan Kefken, dört mevsimin yakıştığı özel yerlerden biri. İzmit merkezine yaklaşık 65 km uzaklıktaki bölge, özellikle yaz aylarında deniz keyfi için tercih ediliyor. İzmit’e sıcak havalarda gelecekler Kefken’i mutlaka not etmeli. Kefken merkezinden yürüyerek ulaşabileceğiniz Kumcağız Plajı, buradaki en güzel kumsallardan biri. Pembe kayaları görmeden Kefken’den ayrılmamalısınız. Sudayken yumuşak, çıkarıldığında sertleşen kayalar Osmanlı döneminde birçok yapının inşasında kullanılmış. İstanbul’daki Sultanahmet Camii bu yapıların en bilineni.
Erim Tepesi, Kefken’in ilgi gören bir diğer noktası. Bölgeye hâkim konumuyla günbatımını izlemek isteyenlerin tercih ettiği tepe, romantik atmosferi ve manzarasıyla keyifli saatler vadediyor. 
İzmitlilere göre Gayret Gemi Müzesi de görülecek yerler listenizde olmalı. Kore ve Vietnam savaşlarında kullanılan 1946 yapımı USA Everson gemisi, 1973 yılında Türk Donanması’na geçmişti. Adı TCG Gayret olarak değiştirilen gemi daha sonra müzeye dönüştürüldü. İlginç bir müze deneyimi vadeden bu dev gemide, yakın tarihte yaşanan savaşlara dair çarpıcı fotoğraflar ve objeler sergileniyor. 
İzmit merkezine 17,5 km mesafedeki Kocaeli Arkeoloji ve Etnografya Müzesi, yaklaşık 5000 yıllık tarihi olan İzmit’in geçmişine doğru bir yolculuğa çıkmak isteyenlerin ziyaretine açık. Müzede Helenistik dönem ile Bizans ve Osmanlı dönemlerine ait eserler sergileniyor. 

İzmit’in tarihi yerleri

Şehrin ayakta kalan tarihi yapıları Türkiye’nin geçmişine ışık tutuyor. Bu yapılardan en önemlisi merkeze 68 km uzaklıktaki Osman Hamdi Bey Evi ve Müzesi. Türk resim sanatına yön vermiş bir ressam ve müzeci olan Osman Hamdi Bey’in 1884’te yaptırdığı köşk bugün müze olarak gezilebiliyor. Ressamın en ünlü tablolarına hayat verdiği köşkü ziyaret etmek ilham verici bir deneyim olabilir.
İzmitlilerin listenizde olmasını önerdiği yapılardan bir diğeri Kasr-ı Hümayun Saray Müzesi. Osmanlı’nın ünlü mimarlarından Amira Karabet Balyan imzasını taşıyan yapı, 19. yüzyılın sonlarında Sultan Abdülaziz’in av köşkü olarak inşa edildi. Balyanların imzasını taşıyan birçok yapı gibi Kasr-ı Hümayun Sarayı da görenleri kendine hayran bırakıyor. Kasr-ı Hümayun Saray Müzesi’nin yanında yer alan Saat Kulesi şehrin sembolleri arasında. II. Abdülhamit'in hükümdarlığının 25. yılını kutlamak için dikilen kule, ünlü mimar Vedat Tek’in eseri. 

İzmit’te gece hayatı

İzmitliler günün yorgunluğunu atmak isteyenlere Doping’i öneriyor. Mekânın huzurlu atmosferi ve manzarası eşliğinde keyifli saatler geçirebilirsiniz. Enerjisi henüz bitmemiş olanlar içinse adres, canlı müzik mekânı Moody Retro. Moody Retro’nun karaoke partileri de oldukça ilgi görüyor. 

İzmit araç kiralama
DiDi İzmit ofisinden araba kiralamak şehrin güzellikleriyle kolayca buluşmanızı sağlayacak. İzmit’te araç kiralama için rezervasyonunuzu telefonla ya da internet sitemizden yapabilirsiniz. 
DiDi İzmit Araç Kiralama Ofisi
Adres: Zabitan Mah. İstanbul Karayolu Cad No:82/D-F izmit - Kocaeli
Telefon: 444 57 81

www.didirentacar.com.tr

Whatsapp Telefon